Tips voor een Jaren 70 feest

Yvan Veldeman

Yvan is al jaren actief als projectmanager en helpt Diane bij het realiseren van projecten, zowel qua planning, logistiek en marketing.

Leestijd:
8:30

De Disco-Dazzle Revival

Hou je vast, want we gaan terug naar de funky en kleurrijke jaren 70! Dit themafeestje is niet alleen voor volwassenen; het is voor iedereen die zin heeft in een tijdsprong naar de tijd van discoballen, flitsende dansmoves en te gekke outfits. Laat je innerlijke disco-ster schitteren en bereid je voor op een avond vol plezier en nostalgie! 

Kleuren

Oké, jongens en meiden, laten we het hebben over iets superbelangrijks voor ons jaren 70 feest: kleuren! Kleuren zijn als de coole danspartners van ons themafeest. Ze maken alles levendig, opvallend en gewoonweg fantastisch. Dus, laten we duiken in de regenboog van de jaren 70!:

  • Funky Oranje - De Sinaasappel Sensatie: Denk aan de warme gloed van een zonsondergang! Oranje brengt die zomerse vibe naar ons feest. Het laat de dansvloer stralen en geeft een dosis positieve energie. Plus, wie kan weerstaan aan de vrolijkheid van deze kleur?
  • Disco Groen - De Glitterende Grasmat: Picture this: een glanzend groen grasveld onder de discobal. Groen brengt de natuur naar binnen en creëert een relaxte, maar toch levendige sfeer. Het is alsof je danst op een magisch groen tapijt - gewoonweg betoverend!
  • Boogie Blauw - De Hemelse Hit: Blauw voert ons mee naar de diepte van de oceaan, maar dan met een discotwist. Het brengt rust en mysterie naar het feest. Beeld je in: dansen onder een blauwe hemel vol fonkelende sterren. Blauw is de kleur van de nacht, en onze dansmoves schitteren erin!

Titels

Hey party people! Nu gaan we het hebben over iets mega-belangrijks: de titel van ons te gekke jaren 70 feest! Een goede titel is als de funky beat van een disconummer - het zet de toon voor het hele feest. Dus laten we wat creatieve brainwaves laten knallen!:

  • Boogie Wonderland Bash: Stel je voor: een magische plek waar de dansvloer een betoverd bos is vol glinsterende lichtjes. Boogie Wonderland Bash neemt ons mee naar een wereld waar de muziek regeert en de disco ballen stralen. Het is de perfecte titel voor een feest dat je meeneemt naar een dansparadijs!
  • Retrotastic Revival: Terug in de tijd, waar alles cool, funky en retro is! Retrotastic Revival brengt de vibes van de jaren 70 terug naar het heden. Het is alsof je een tijdmachine instapt en belandt in een feest waar de kapsels groot zijn en de muziek nog groter. Een titel die schreeuwt: Laat het feest beginnen!

 

Decoratie

Hey feestbeesten! Nu gaan we praten over de coolste trucjes om jouw jaren 70 feestje te laten schitteren als een discobal. Want laten we eerlijk zijn, goede decoratie is de sleutel tot een feest waar je nog maanden over praat!:

  • Funky Vinyl Platenmuur: Stel je voor: een muur bedekt met kleurrijke vinyl platen, als een ode aan de muziek van de jaren 70. Dit is supermakkelijk! Je kunt oude, goedkope platen scoren bij de kringloopwinkel en ze simpelweg aan de muur plakken. Het ziet er niet alleen te gek uit, maar het brengt ook die echte vintage vibe binnen handbereik. Let's get groovy!
  • DIY Discobal Pompoms: Maak je eigen mini-discoballen die als feestelijke pompoms door de ruimte zweven! Het enige wat je nodig hebt, zijn goedkope plastic ballen en zilveren crepepapier. Wikkel het papier eromheen, hang ze op verschillende hoogtes op en voilà, je hebt je eigen dansvloer van discoballen! Het is budgetvriendelijk en geeft een instant disco-feestgevoel. Get ready to boogie!

Verlichting

Hey glow-getters! We gaan praten over iets dat jouw feestje de juiste schittering gaat geven: verlichting! Want laten we eerlijk zijn, goede verlichting kan zelfs een dinosaurus laten swingen op de dansvloer. Dus laten we wat licht werpen op deze schitterende ideeën!:

  • Discobal Magie: Transformeer jouw feestruimte in een glinsterende dansoase met discoballen! Hang ze op verschillende hoogtes op, zet er een spotje op, en BAM, je hebt een magische lichtshow. Het is als dansen onder een sterrenhemel, maar dan met een extra dosis glitter en glamour. Let the disco magic shine!
  • Neon Glow Madness: Geef jouw feest een futuristische twist met neonlichten! Denk aan neonborden, glowsticks en zelfs neonverf op gezichten. Het creëert een levendige, energieke sfeer die perfect past bij de jaren 70 vibe. Het is alsof je een disco binnenstapt waar de toekomst begint. Let's light up the night with neon madness!

Muziek

Hallo feestbeesten! Nu gaan we praten over iets dat net zo belangrijk is als popcorn tijdens een film: muziek! Muziek is de hartslag van ons jaren 70 feest, dus laten we ervoor zorgen dat het ritme ons allemaal aan het dansen krijgt!:

  • Funky Disco Hits: Stap in de tijdsmachine en duik in de funky beats van de disco! Deze categorie brengt de dansvloer tot leven met nummers die je heupen vanzelf laten wiegen. Denk aan Stayin' Alive van de Bee Gees, Super Freak van Rick James, en natuurlijk de onvergetelijke Dancing Queen van ABBA. Het is als een dansfeest met jouw favoriete funky oom en tante!
  • Rockin' 70s Classics: Laat de luchtgitaar tevoorschijn komen, want het is tijd voor de rockende kant van de jaren 70! Deze categorie brengt je terug naar de tijd van Led Zeppelin, Queen en Fleetwood Mac. Het zijn de nummers die je laten headbangen alsof je op een rockconcert bent, maar dan zonder de harde gitaren in je oren. Rock on, party people!

 

Hapjes

Hallo smulpapen! Nu gaan we het hebben over iets waar we allemaal blij van worden: hapjes! Want laten we eerlijk zijn, een feestje zonder lekkere hapjes is als een disco zonder dansvloer - gewoon niet compleet. Dus, laten we de keukenrock-'n-roll beginnen!:

  • Disco Dips en Chips: Stel je voor: een regenboog van dips en chips die schitteren op de feesttafel! Maak een assortiment van kleurrijke dips, zoals guacamole, salsa en tzatziki. Voeg wat funky vormige chips toe, en je hebt een dansfeest voor je smaakpapillen. Het is als een disco op je tong - elke hap is een dansmove!
  • Groovy Fruit Kabobs: Laat de regenboog op je bord verschijnen met groovy fruit kabobs! Rijg stukjes kleurrijk fruit op prikkers en je hebt een gezonde én feestelijke snack. Ananas, aardbeien, druiven - alles is toegestaan! Het is als een fruitige dans op een stokje. Gezond en heerlijk, dat noemen we een win-win snack-situatie! 

Drankjes

Hey dorstige dansers! Laten we het hebben over iets dat jouw feestje naar een ander level tilt: drankjes! Want laten we eerlijk zijn, een droge keel is als een lege dansvloer - niet cool. Dus, laten we wat drankjes shaken en roeren, 70s style!:

  • Disco Lemonade Explosion: Bereid je voor op een smaakexplosie met Disco Lemonade! Meng citroensap, bruisend water, en een vleugje grenadine voor die funky kleur. Voeg een schijfje citroen toe als een discobal op de rand van het glas. Het is verfrissend, kleurrijk en maakt van elke slok een dansfeest voor je smaakpapillen!
  • Funky Fruit Punch Frenzy: Laat de fruitschaal swingen met Funky Fruit Punch! Meng vruchtensappen zoals sinaasappel, ananas en cranberry in een grote bowl. Voeg wat bruiswater toe voor een feestelijke sprankeling. Garneer met kleurrijke fruitstukjes en je hebt een drankje dat schreeuwt: Proost op de jaren 70! Het is als een fruitige dans in je glas!

 

Dresscode

Hey fashion-freaks! Laten we het hebben over iets waar je stijlhart sneller van gaat kloppen: de dresscode! Want laten we eerlijk zijn, een feest zonder te gekke outfits is als een disco zonder glitter - het mist iets. Dus laten we ons verkleden in de funky flair van de jaren 70!:

  • Boogie Nights Chic: Trek je beste glamrock-look uit de kast! Denk aan glinsterende jurken, wijde pijpen, en natuurlijk, een overdosis aan glitter. Het is alsof Studio 54 jouw persoonlijke catwalk is. Ga all-out en laat je innerlijke discodiva of -divo stralen. Boogie Nights Chic, baby!
  • Hippie Harmony: Reis terug naar de vredige jaren 70 met de ultieme hippie vibe! Haal die bloemenkransen, vrolijke prints en wijde hoofdbanden tevoorschijn. Het is de perfecte dresscode voor de vrije geesten onder ons. Denk Woodstock, denk peace, love, and rock 'n roll. Let's spread some Hippie Harmony!

Activiteiten

Hallo feestgangers! We gaan het hebben over iets dat jouw feestje naar een hoger niveau tilt: activiteiten! Want laten we eerlijk zijn, een feest zonder plezierige bezigheden is als een disco zonder dansmoves - een beetje saai. Dus laten we wat jaren 70 magie toevoegen aan onze festiviteiten!:

  • Disco Dance-Off: Trek je dansschoenen aan en laat je moves zien op de Disco Dance-Off! Creëer een dansvloer waar iedereen zijn innerlijke dansbeest kan loslaten. Zet een mix van funky jaren 70 hits op en laat de competitie beginnen. Wie kan de beste moonwalk? Het is als een dansfeestje met een vleugje competitieve glitter. Let's dance it out!
  • Trivia Time Warp: Reis terug in de tijd met een jaren 70 Trivia Time Warp! Stel een lijst op met vragen over iconische gebeurtenissen, films en muziek uit de jaren 70. Verdeel de gasten in teams en laat de strijd om de 70s kennis beginnen. Het is als een tijdmachine voor je brein - wie wordt de ultieme jaren 70 kenner?

Geschenken

Hey party people! Laten we het hebben over iets waar we allemaal dol op zijn: geschenken! Want laten we eerlijk zijn, een feestje zonder cadeautjes is als een disco zonder muziek - het mist iets. Dus laten we zien hoe we onze gasten kunnen verwennen met wat jaren 70 flair!:

  • Disco Glitter Goodies: Geef je gasten een dosis glitter met Disco Glitter Goodies! Vul kleine zakjes met glinsterende goodies zoals glitterlippenbalsem, discobal-sleutelhangers en misschien zelfs wat glitternagellak. Het is als een klein feestje in een zakje, en wie houdt er nu niet van wat extra glitter in hun leven?
  • Retro Sweet Treats: Laat de zoete herinneringen aan de jaren 70 herleven met Retro Sweet Treats! Verpak een assortiment van retro snoepjes in een kleurrijke doos. Denk aan kauwgom, zuurstokken, en jawel, die nostalgische lolly's met een swirl. Het is als een smakelijke reis terug in de tijd - zoetekauwen, wees voorbereid op een suikerhigh! 

Locatie

Hallo feestplanners! Laten we het hebben over iets dat de toon zet voor het ultieme feest: de locatie! Want laten we eerlijk zijn, een feest zonder een geweldige plek is als een disco zonder discobal - het mist het middelpunt. Dus laten we kijken waar we ons jaren 70 feestje kunnen laten schitteren!:

  • Boogie Backyard Bash: Transformeer je achtertuin in een Boogie Backyard Bash! Hang kleurrijke lichtslingers op, zet een dansvloer neer en creëer een relaxte loungeplek. Het is als een disco onder de sterrenhemel! Makkelijk te regelen en de perfecte setting voor een laid-back jaren 70 feestje.
  • Retro Living Room Rave: Waarom niet je eigen woonkamer omtoveren tot een Retro Living Room Rave? Duik in de zolder voor wat funky meubels, hang wat discoballen op, en voilà, je hebt een intieme dansruimte. Het is als een privéfeestje in je eigen huis! Praktisch en gezellig, dat noemen we een win-win locatie!

 

Tafeldekking

Hey party planners! Laten we het hebben over iets dat de feesttafel laat stralen als een discobal: de tafeldekking! Want laten we eerlijk zijn, een feest zonder een vrolijk gedekte tafel is als een disco zonder dansmuziek - het mist de juiste sfeer. Dus laten we eens kijken hoe we die tafel kunnen omtoveren tot een waar feestparadijs!:

  • Funky Vinyl Vibe: Creëer een Funky Vinyl Vibe op de tafel! Gebruik oude, kleurrijke vinylplaten als onderzetters voor de borden. Plaats een klein stapeltje als een funky tafeldecoratie. Het is als eten op de ritmes van de jaren 70! Een eenvoudige en muzikale touch die de tafel direct omtovert tot een dansvloer.
  • Disco Bal Tafelcenterpieces: Laat de tafel schitteren met Disco Bal Tafelcenterpieces! Plaats kleine discoballen in het midden van elke tafel als eyecatching decoratie. Het is als een mini-disco op elke tafel! Het voegt een speelse en feestelijke sfeer toe aan de maaltijd. Een gegarandeerd gespreksonderwerp tussen de gangen door!

Kinderspelletjes

Hallo feestvarkens in spé! Laten we praten over iets superbelangrijks: kinderspelletjes! Want een feestje zonder spelletjes is als een discobal zonder glitters - het kan echt wel leuker. Dus laten we kijken hoe we wat speelse magie kunnen toevoegen aan ons jaren 70 feestje!:

  • Funky Freeze Dance: Laat de kleintjes swingen op de beats van Funky Freeze Dance! Speel wat funky jaren 70 muziek en laat de kinderen dansen. Maar, er is een twist: wanneer de muziek stopt, moeten ze bevriezen als echte discosterren. Het is een dansfeest met een knipoog naar de jaren 70 - beweging, plezier en een beetje disco magie!
  • Disco Limbo Extravaganza: Organiseer een Disco Limbo Extravaganza voor de lenige kleintjes! Zet de limbo muziek aan en laat ze onder de limbo-stok door dansen. Hoe laag kunnen ze gaan? Het is als een lenigheidsfeestje met een vleugje discosfeer. Wie weet ontdekken we de nieuwe limbo-kampioen van de jaren 70!
  • Glittery Ring Toss Fiesta: Laat de kinderen hun gooi-skills testen met een Glittery Ring Toss Fiesta! Versier de ringen met glitter en laat ze proberen de ringen om de discoballen te gooien. Het is als een magische kermis in de jaren 70! Een spel dat zowel kleurrijk als uitdagend is, perfect voor een feest vol plezier!

Thema films

Hey filmfanaten! Laten we het hebben over iets waarmee we ons jaren 70 feestje naar het volgende niveau tillen: thema films! Want een feestje zonder coole films is als een discobal zonder licht - het mist de spotlight. Dus laten we eens kijken welke films de show stelen op ons retro filmfestijn!:

  • Saturday Night Fever: Start de dansvloer met Saturday Night Fever! Deze film is als de ultieme dansgids uit de jaren 70. Het vertelt het verhaal van Tony Manero, een discodanser die de dansvloer onveilig maakt. Het zit boordevol glitter, dansmoves en die onmiskenbare 70s vibe. Het is een must-see voor alle discodiva's en -divo's!
  • Grease: Ga terug in de tijd met de muzikale hit Grease! Deze film brengt je rechtstreeks naar Rydell High in de jaren 50, maar met een flinke dosis 70s flair. Het zit boordevol swingende muziek, vetkuiven en een heleboel liefdesperikelen. Een perfecte keuze voor een avond vol nostalgie en swingende muziek!
  • Boogie Nights: Laat de glitter en glamour van de jaren 70 Hollywood-scene zien met Boogie Nights! Deze film neemt je mee achter de schermen van de porno-industrie in de late jaren 70. Het is een rollercoaster van drama, humor en onvergetelijke personages. Een film voor volwassenen die op zoek zijn naar een vleugje glamour en een flinke dosis jaren 70 vibes!

Ontdek de Feestmagie!

Hey party people! Wist je dat we niet alleen jaren 70 feestgidsen hebben, maar een hele lading aan andere thema's? Of je nu een eenhoornfanaat bent, een casinoliefhebber, of gewoon iets helemaal unieks wilt, we've got you covered! We zijn als feesttovenaars die magische herinneringen creëren. Als event planners staan we klaar om jouw feestje onvergetelijk te maken. Dus waar wacht je nog op? Let the party planning magic begin!

Klik hier voor meer informatie of vraag een feestgids aan.

Lees ook