10 Leuke Activiteiten voor een Onvergetelijk Communiefeest

Diane Van Landuyt

Diane heeft jarenlange ervaring in de entertainment en evenementen. Ze is het creatieve brein achter Magic Memories en maakt van elk event een unieke ervaring.

Leestijd:
2:00 min

10 Leuke Activiteiten voor een Onvergetelijk Communiefeest: Met Plezier de Grote Dag Vieren!

De communie van je kind is een mijlpaal die vraagt om een vrolijk en onvergetelijk feest. Om de festiviteiten nog specialer te maken, hebben we een lijst samengesteld met 10 leuke activiteiten die de lach op de gezichten van zowel de jongsten als de volwassenen zullen toveren. Laat je inspireren en ontdek hoe je van het communiefeest een dag vol plezier en memorabele momenten kunt maken!

1. Cupcake Decoreren

Laat de creativiteit van de kinderen bloeien door een cupcake-decoratiehoekje op te zetten. Zorg voor verschillende glazuursoorten, sprinkles en toppings, zodat ze hun eigen meesterwerken kunnen maken. Het resultaat? Lekkere én kunstzinnige traktaties!

2. Fotobooth Pret

Zet een fotobooth op met grappige accessoires en achtergronden. Gasten kunnen hier ongedwongen foto's maken, wat niet alleen voor vermaak zorgt, maar ook voor blijvende herinneringen aan deze bijzondere dag.

3. Speurtocht Avontuur

Organiseer een speurtocht in de feestlocatie of de omliggende tuin. Verstop kleine schatten en laat de kinderen samen op ontdekking gaan. Een interactieve en leuke manier om de energie van de jongsten kwijt te raken!

4. Ballonnenwedstrijd

Laat de dromen van de kleintjes de vrije loop door een ballonnenwedstrijd te organiseren. Ze kunnen wensen opschrijven, deze aan de ballonnen bevestigen en deze de lucht in laten gaan. Een betoverende manier om hun hoop en dromen te uiten.

5. Knutselhoek voor de Kleintjes

Creëer een knutselhoek met kleurrijke papieren, lijm, glitter en andere knutselmaterialen. Laat de kinderen kunstwerken maken die ze trots aan hun ouders kunnen laten zien.

6. Mini Optredens en Talentenjacht

Moedig de kinderen aan om hun talenten te tonen in een minitalentenjacht. Of het nu gaat om zang, dans, goocheltrucs of grappige imitaties, dit voegt een persoonlijke en amusante touch toe aan het feest.

7. Plant een Herinnerings boom

Plaats een kleine boom of grote tak in het midden van de feestlocatie. Vraag gasten om wenskaartjes te schrijven met mooie herinneringen aan de communicant en deze aan de boom te hangen. Een prachtige herinnering aan de liefde en steun van vrienden en familie.

8. Oud-Hollandse Spelletjes

Organiseer een paar oud-Hollandse spelletjes zoals zaklopen, blikgooien of koekhappen. Dit brengt een nostalgische sfeer en zorgt voor plezier voor alle leeftijden.

9. Dansfeest voor de Kleintjes

Zet een speciale dansvloer op voor de kinderen, voorzien van vrolijke muziek en kleurrijke lichten. Laat ze hun dansmoves laten zien en plezier hebben op hun eigen feestelijke manier.

10. Magische Vertoning

Huurbare goochelaars of entertainers kunnen een magische sfeer toevoegen aan het communiefeest. Van fascinerende trucs tot ballonmodellering, ze zullen zeker voor een glimlach op ieders gezicht zorgen.

Met deze 10 leuke activiteiten wordt het communiefeest van jouw kind een dag vol lachende gezichten, onvergetelijke momenten en bovenal, plezier voor iedereen. Vergeet niet om samen met een event planner deze ideeën tot leven te brengen en een communiefeest te organiseren dat de verwachtingen overstijgt! 🎉✨

Lees ook