Alice in Wonderland feestje

Diane Van Landuyt

Diane heeft jarenlange ervaring in de entertainment en evenementen. Ze is het creatieve brein achter Magic Memories en maakt van elk event een unieke ervaring.

Leestijd:
12 min

Welkom in Wonderland!

Stel je voor dat je in een magische wereld belandt, vol kleurrijke personages en wonderlijke avonturen. Dat is precies wat je kunt verwachten bij een Alice in Wonderland kinderfeestje! Dit thema is perfect voor nieuwsgierige en avontuurlijke kinderen die houden van fantasie en plezier. Met een mix van gekke hoeden, mysterieuze wezens en grappige spelletjes, is dit feestje een reis naar een betoverende wereld die je niet snel zult vergeten. Het is een feestje voor kinderen die dol zijn op lachen, spelen en een beetje gek doen. Dus, laten we samen het konijnenhol in duiken en de magie van Wonderland ontdekken!



Kleuren

Kleuren zijn als de toverstafjes van Wonderland, ze brengen het feest tot leven en voegen een vleugje magie toe aan alles om ons heen. Bij het Alice in Wonderland kinderfeestje zijn kleuren niet zomaar kleuren; ze zijn de helden die de wonderlijke wereld omarmen en een feestelijke sfeer creëren die je meeneemt op een betoverend avontuur:

  • Roze Flamingo Fantasie: De kleur roze, ook wel bekend als de 'Roze Flamingo Fantasie', brengt de zachte en speelse kant van Wonderland naar voren. Het doet denken aan de koninklijke rozen in de tuin van de Hartenkoningin en voegt een vleugje zoetheid toe aan het feest. Dus, laat de roze magie stromen en dompel je onder in een wereld vol rozengeur en dromerige betovering!
  • Mad Hatter Groen: Het 'Mad Hatter Groen' is een kleur vol energie en gekkigheid, net als de hoed van de gekke hoedenmaker zelf. Deze kleur brengt het feest naar een hoger niveau met zijn vrolijke en levendige uitstraling. Het herinnert ons eraan dat het oké is om een beetje gek te doen en plezier te hebben. Dus, duik in het groen en laat je eigen gekke kant schitteren!
  • Cheshire Cat Paars: Wie kan de mysterieuze glimlach van de Cheshire Cat vergeten? Het 'Cheshire Cat Paars' is net zo mysterieus en betoverend. Deze kleur brengt een gevoel van magie en avontuur, net als de grijnzende kat die op magische wijze verschijnt en verdwijnt. Dus, omhul je feestje in paars en laat de glimlachende magie van Wonderland je gasten betoveren!

Titels

Een geweldig feest begint met een geweldige titel! Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje is het bedenken van de perfecte titel als het kiezen van de magische spreuk die de feestvreugde oproept. Het is de allereerste indruk van je feestavontuur, dus laten we eens kijken naar enkele wonderlijke ideeën die je gasten meteen in de feeststemming brengen:

  • Wonderland Waanzin: Deze titel brengt de gekte van Wonderland rechtstreeks naar je feestlocatie. Het roept een gevoel van opwinding op en belooft een feest vol plezier en avontuur. Dus, laat de waanzin beginnen en stap in een wereld waar niets is wat het lijkt!
  • Theetijd Betovering: Wie houdt er niet van een goede kop thee? Deze titel belooft niet alleen plezier en spelletjes, maar ook een vleugje magie, net als de beroemde theeparty's in Wonderland. Het is een uitnodiging om samen te komen voor een betoverende tijd vol vrienden en feestelijke thee. Dus, zet je feesthoed op en laat de theetijd betovering beginnen!


spelkaar die omhoog hangen met visdraad


Decoratie

Een magisch feest verdient magische decoraties! Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje wil je dat de decoraties de sfeer van Wonderland vastleggen. Het zijn de kleine details die het verschil maken en je feest omtoveren tot een betoverende ervaring. Laten we samen enkele creatieve en eenvoudige decoratie-ideeën ontdekken om je feestlocatie om te toveren tot een echt Wonderland:

  • Gekke Hoedenmaker Hoedjesparade: Laat de creativiteit stromen met een 'Gekke Hoedenmaker Hoedjesparade'! Verzamel kartonnen hoeden, linten, veertjes, en kleurrijke knutselmaterialen. Laat de kinderen hun eigen gekke hoed maken als feestactiviteit. Hang de hoeden op aan een waslijn of gebruik ze als tafeldecoratie. Het zal niet alleen een kleurrijk schouwspel zijn, maar ook een herinnering aan de gekke avonturen in Wonderland!
  • Vliegende Kaarten Magie: Breng de speelse sfeer van de Hartenkoningin tot leven met zwevende speelkaarten! Knip grote kaarten uit karton en bevestig ze aan transparante visdraad. Hang de kaarten op verschillende hoogtes in de feestruimte, zodat het lijkt alsof ze zweven. Het is een eenvoudige en betaalbare manier om de illusie van Wonderland in huis te halen. Let op dat je niet per ongeluk 'schoppenvrouw' roept wanneer je ze ophangt!

Verlichting

Als de zon ondergaat, komt de magie pas echt tot leven! Verlichting is als de toverstaf die Wonderland in een betoverende gloed hult. Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje is het belangrijk om de juiste sfeer te creëren met unieke en sfeervolle verlichting. Laten we eens kijken naar enkele eenvoudige, creatieve ideeën om je feestlocatie te laten stralen als een sterrennacht in Wonderland:

  • Glowing Paddenstoelen Bos: Transformeer je feestruimte in een magisch bos met 'Glowing Paddenstoelen'! Knip paddenstoelen uit glow-in-the-dark papier of verf ze met glow-in-the-dark verf. Plaats ze strategisch rondom de feestlocatie. Wanneer de lichten dimmen, creëren deze gloeiende paddenstoelen een mysterieuze sfeer, net als het bos waar Alice doorheen dwaalde. Het is alsof je feest in de schaduw van Wonderland plaatsvindt!
  • Cheshire Cat Lichtjes: Laat de glimlach van de Cheshire Cat schijnen met 'Cheshire Cat Lichtjes'! Knip de glimlach van de kat uit karton en bevestig LED-lichtslingers langs de lijnen van de glimlach. Hang de glimlach op aan de muur of gebruik het als tafeldecoratie. Wanneer de lichten dimmen, straalt de Cheshire Cat zijn eigen betoverende licht uit. Het is als het volgen van de glimlachende kat door Wonderland, maar dan met een feestelijk tintje!

Muziek

Wat is een feestje zonder de juiste muziek? Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje is de muziek als de toverdrank die de feestvreugde verhoogt. Het kan de sfeer bepalen, je gasten laten dansen en je feestje transformeren tot een onvergetelijke ervaring. Laten we eens kijken naar enkele muzikale ideeën die perfect passen bij het Alice in Wonderland-thema:

  • Betoverende Wonderland Deuntjes: Vul de feestruimte met betoverende deuntjes die je rechtstreeks naar Wonderland transporteren! Kies instrumentale en sprookjesachtige muziek die de magie van het verhaal weerspiegelt. Denk aan klassieke composities met een vleugje whimsy, zoals de muziek die je zou horen tijdens Alice's avontuur in Wonderland. Enkele voorbeelden zijn Alice's Theme uit de film of de betoverende klanken van een harp.
  • Tea Party Tunes: Laat je feestje swingen met vrolijke 'Tea Party Tunes'! Kies liedjes die passen bij een feestelijke thee bij de Mad Hatter. Denk aan levendige en ritmische nummers die de energie op de dansvloer brengen. Je kunt zelfs wat klassieke deuntjes mixen met moderne hits. Enkele voorbeelden zijn I'm Late van Alice in Wonderland (1951) en Happy van Pharrell Williams. Zet de theekopjes vast en laat de dansvloer bruisen!

Hapjes

Hapjes zijn als toverdrankjes voor je smaakpapillen en bij een Alice in Wonderland kinderfeestje willen we dat die hapjes net zo magisch zijn als de rest van het feest! Laat je gasten genieten van heerlijke lekkernijen die passen bij het wonderlijke thema. Laten we samen kijken naar enkele betoverende hapjes die je feestje naar een hoger niveau tillen:

  • Konijnenhol Donuts: Duik in een wereld van zoete verrassingen met 'Konijnenhol Donuts'! Deze donuts zijn als de ingang naar Wonderland zelf. Versier donuts met glazuur en strooi er kleurrijke eetbare glitters op. Snijd een klein rondje uit het midden om het effect van een konijnenhol te creëren. Serveer ze op een mooie schaal met een bordje waarop staat: Volg het konijn naar lekkernijen! Het is een heerlijk avontuur voor de smaakpapillen!
  • Cheshire Cat Fruit Snacks: Breng een glimlach op de gezichten van je gasten met 'Cheshire Cat Fruit Snacks'! Snijd verschillende soorten fruit, zoals aardbeien, bananen en druiven, in hapklare stukjes. Maak de vorm van de grijnzende Cheshire Cat op een dienblad door de fruitstukjes strategisch te plaatsen. Het is niet alleen gezond en kleurrijk, maar het brengt ook de speelse geest van Wonderland op de feesttafel. Eet smakelijk en laat de glimlachende magie beginnen!

Drankjes

Wat is een feestje zonder dorstlessende toverdrankjes? Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje willen we dat zelfs de drankjes een beetje magie bevatten. Laten we samen kijken naar enkele verrukkelijke drankjes die perfect passen bij het wonderlijke thema van Wonderland:

  • Wonderland Fruit Punch: Laat de smaken dansen in je mond met de 'Wonderland Fruit Punch'! Meng verschillende vruchtensappen zoals sinaasappel, ananas en framboos in een grote kan. Voeg bruisend water toe voor een sprankelende touch. Serveer in kleurrijke bekers en voeg een drijvende mix van gesneden fruit toe. Het is een verfrissend drankje dat de kleurrijke geest van Wonderland weerspiegelt. Proost op avontuur en vrolijkheid!
  • Mad Hatter's Thee Sensatie: Neem een slok van de 'Mad Hatter's Thee Sensatie' voor een echt theefeestje! Bereid een selectie van verschillende theesoorten voor, van klassiek zwart tot fruitige kruiden. Laat de kinderen hun eigen thee samenstellen met schattige theezakjes en voeg suiker en melk toe voor degenen die het durven. Serveer de thee in kleurrijke kopjes met een lepel gekkigheid. Het is de perfecte manier om de sfeer van een theekransje uit Wonderland te vangen!


verschillende kledingstijlen voor een Zombie feestje


Dresscode

Een fantastisch feest begint bij een geweldige dresscode! Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje is de dresscode als de magische sleutel tot het betreden van Wonderland. Het voegt plezier en creativiteit toe aan het feest, en het zorgt ervoor dat iedereen zich als een echte Wonderland avonturier voelt. Laten we samen wat eenvoudige en betoverende dresscode ideeën verkennen:

  • Gekke Hoedenmaker Hoedenfestijn: Dompel jezelf onder in de gekke wereld van Wonderland met het 'Gekke Hoedenmaker Hoedenfestijn'! Laat de gasten hun meest bizarre, grappige of kleurrijke hoeden meebrengen. Of nog beter, zet een knutselhoekje op waar ze hun eigen gekke hoeden kunnen maken. Het zorgt niet alleen voor unieke en levendige outfits, maar het is ook een leuke activiteit waar iedereen van kan genieten!
  • Wonderland Karakters Parade: Laat Wonderland tot leven komen met een 'Wonderland Karakters Parade'! Moedig de gasten aan om zich te verkleden als hun favoriete personages uit Alice in Wonderland. Of het nu Alice, de Cheshire Cat, of de Hartenkoningin is, het creëert een magische sfeer vol diversiteit en plezier. Het is een kans voor de kinderen om hun creativiteit de vrije loop te laten en in de huid van hun geliefde Wonderland figuren te kruipen!

Activiteiten

Een Alice in Wonderland feest is niet compleet zonder betoverende activiteiten! Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje is het belangrijk om activiteiten te kiezen die de kinderen betrekken en hen onderdompelen in het magische thema. Laten we samen enkele leuke en speelse activiteiten ontdekken die perfect passen bij een Wonderland avontuur!:

  • Konijnenhol Schattenjacht: Ga op avontuur met de 'Konijnenhol Schattenjacht'! Verstop kleine schatten en goodies in de tuin of feestlocatie en geef de kinderen een schatkaart of aanwijzingen. Ze kunnen zich verkleden als avonturiers uit Wonderland en op zoek gaan naar de verborgen schatten. Het is een actieve en spannende activiteit die de nieuwsgierigheid en het speelse karakter van Wonderland omarmt!
  • Hoedenmaker's Knutselatelier: Laat de creativiteit stromen in het 'Hoedenmaker's Knutselatelier'! Zet een knutseltafel op met allerlei knutselspullen, zoals gekleurd papier, verf, linten en glitter. Laat de kinderen hun eigen gekke hoeden maken die ze tijdens het feest kunnen dragen. Het is niet alleen een leuke activiteit, maar het zorgt er ook voor dat de kinderen hun eigen unieke aandenken aan het feest kunnen maken. Wie weet welke wonderlijke hoeden ze zullen bedenken!

Geschenken

Wat is een feestje zonder een beetje cadeau magie? Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje wil je dat de geschenken even betoverend zijn als het feest zelf. Het zijn de kleine herinneringen die blijven hangen en de gasten met een glimlach naar huis laten gaan. Laten we eens kijken naar enkele eenvoudige geschenkideeën die perfect passen bij het thema:

  • Avontuurlijk Kleurboek: Geef de kinderen kleurboeken gevuld met tekeningen van de personages, theeparty's, en andere betoverende scènes. Voeg een doos kleurpotloden toe en moedig de kinderen aan om hun eigen artistieke draai te geven. Het is niet alleen een geweldig cadeau, maar het zorgt ook voor urenlang creatief plezier!
  • Mad Hatter's Theesetje: Geef de gasten een smaak van Wonderland met het 'Mad Hatter's Theesetje'! Verpak kleine theekopjes, theezakjes en wat lekkernijen in een feestelijke doos. Voeg een bedankkaartje toe waarop staat: Bedankt voor een thee-riffic feest! Het is niet alleen een charmant geschenk, maar het herinnert de kinderen ook aan de leuke theekransjes die ze in Wonderland hebben beleefd. Een perfecte manier om het feest af te sluiten!

Locatie

De locatie van je feestje is als het magische decor voor het avontuur dat gaat komen. Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje wil je een plek die niet alleen praktisch is, maar ook de verbeelding prikkelt. Laten we samen kijken naar enkele creatieve locatie ideeën die Wonderland tot leven brengen!:

  • Betoverende Tuin van Wonderland: Transformeer je achtertuin in de 'Betoverende Tuin van Wonderland'! Versier de buitenruimte met kleurrijke bloemen, paddenstoelen, en speelkaarten. Plaats de feesttafel in het midden en laat de kinderen genieten van het feest te midden van de natuurlijke schoonheid. Het is niet alleen praktisch, maar het creëert ook een betoverende sfeer waarin de kinderen zich echt als avonturiers in Wonderland voelen!
  • Binnen Wonderland Huisfeest: Breng Wonderland naar binnen met een 'Binnen Wonderland Huisfeest'! Versier je woonkamer met kleurrijke vlaggen, ballonnen en Wonderland posters. Creëer hoekjes met knuffels van Wonderland personages en zet de feesttafel in het midden. Het is een praktische en gezellige locatie die de kinderen omringt met de magie van Wonderland zonder de zorgen van het weer. Een perfecte setting voor een feest vol avontuur en plezier!


voorbeeld tafeldekking voor een Alice in Wonderland feestj


Tafeldekking

De tafel is als het toneel voor het feest, en bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje wil je dat het eruitziet als een betoverend wonderland. Een creatief gedekte tafel voegt niet alleen stijl toe, maar brengt ook het thema tot leven. Laten we samen enkele creatieve ideeën verkennen om je feesttafel Wonderlandwaardig te maken:

  • Betoverende Theeparty Tafel: Richt de tafel in als een 'Betoverende Theeparty'! Gebruik kleurrijke tafelkleden, servetten en servies. Plaats kleine theekopjes als decoratie en leg kaartenspellen verspreid over de tafel. Voeg wat bloemen en speelkaarten toe als tafeldecoratie. Het zorgt voor een vrolijke en levendige sfeer die de kinderen doet denken aan de theekransjes in Wonderland. Een feestelijk schouwspel dat zelfs de Mad Hatter zou waarderen!
  • Paddestoelen Feesttafel: Transformeer de tafel in een magische 'Paddenstoelen Feesttafel'! Bedek de tafel met een paddenstoelvormig tafelkleed en voeg paddenstoelen toe als decoratie. Gebruik kleine paddenstoelen als plaats kaarthouders en plaats glazen flessen met bloemen als betoverende tafelstukken. Het geeft de tafel een sprookjesachtige uitstraling en laat de kinderen zich echt in Wonderland wanen!

Kinderspelletjes

Wat is een feest zonder een beetje speelse magie? Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje willen we ervoor zorgen dat de kinderen zich vermaken met spelletjes die passen bij het betoverende thema. Laten we eens kijken naar enkele leuke kinderspelletjes die Wonderland tot leven brengen!:

  • Flamingo Croquet: Laat de kinderen zich in Wonderland wanen met een potje Flamingo Croquet! Plaats opblaasbare flamingo's op de grond en gebruik speelgoedhamers om ballen door hoepels te slaan. Het is een leuke en kleurrijke activiteit die de gekke croquet-wereld van Wonderland nabootst. Zorg ervoor dat de flamingo's glimlachen terwijl de kinderen hun beste croquet-vaardigheden laten zien!
  • Queeste naar het Witte Konijn: Organiseer een spannende Queeste naar het Witte Konijn! Verstop knuffelkonijntjes in de feestlocatie en laat de kinderen op zoek gaan naar deze pluizige vriendjes. Geef ze kleine aanwijzingen of kaarten met hints om het konijn te vinden. Het is een speelse queeste die de nieuwsgierigheid van de kinderen prikkelt en hen op avontuur stuurt, net als Alice in Wonderland!
  • Hoedenmaker's Hoedgooispel: Laat de kinderen hun beste gooivaardigheden laten zien in het Hoedenmaker's Hoedgooispel! Plaats hoeden op de grond in verschillende kleuren en maten. Laat de kinderen stoffen ballen of zachte frisbees gebruiken om de hoeden omver te gooien. Het is een grappig spel dat de kinderen actief houdt en de speelse geest van Wonderland omarmt. Laat het hoedengooifestijn beginnen!

Thema films

Wat is een feest zonder een dosis magie op het scherm? Bij het plannen van je Alice in Wonderland kinderfeestje wil je films kiezen die de kinderen meenemen op een betoverende reis door Wonderland. Laten we samen enkele films ontdekken die perfect passen bij het thema en die het feest naar nieuwe magische hoogten tillen!:

  • Alice in Wonderland (1951): Begin het feest met de tijdloze klassieker Alice in Wonderland uit 1951! Deze animatiefilm brengt de avonturen van Alice tot leven met kleurrijke personages, betoverende muziek en gekke situaties. Het is een must-see voor alle Wonderland-fans en zorgt voor een perfecte start van het feest, gevuld met lachende Cheshire Cats en theedrinkende Mad Hatters!
  • Alice Through the Looking Glass (2016): Neem de kinderen mee op een vervolgavontuur met Alice Through the Looking Glass uit 2016! Deze film volgt Alice opnieuw terwijl ze door de magische spiegel reist naar een nog wonderlijker Wonderland. Met indrukwekkende visuele effecten en een boeiend verhaal is deze film perfect voor een filmavond vol magie en verwondering!



Ontdek Magische Feesten met Onze Feestgidsen!

Bij Magic Memories hebben we niet alleen Wonderland-feestjes in petto, maar ook een heleboel andere feestgidsen! Of je nu een fan bent van Brandweerfeestje, een Foute Party voor volwassenen wilt, of zelfs iets speciaals op maat wilt, wij zijn hier voor jou. Als jouw eigen eventplanners staan we klaar om je te helpen met al jouw feestelijke wensen. Laten we samen de magie creëren waarover je nog jaren zult praten!

Klik hier voor meer informatie of vraag een feestgids aan.

Lees ook