3 Leuke spelletjes met je kinderen

Yvan Veldeman

Yvan is al jaren actief als projectmanager en helpt Diane bij het realiseren van projecten, zowel qua planning, logistiek en marketing.

Leestijd:
2:30 min

1. Schattenjacht: "Op zoek naar de Verloren Schat"

Dit klassieke spel zorgt voor spanning en avontuur. Verstop kleine schatten of snoepjes in verschillende kamers of buiten in de tuin. Maak een schatkaart met eenvoudige aanwijzingen en laat je kinderen op zoek gaan naar de verborgen schatten. Het stimuleert teamwork en verbeeldingskracht.

2. Creatieve Tekenwedstrijd: "Het Fantastische Monster"

Geef je kinderen de opdracht om hun eigen fantastische monster te tekenen. Laat ze hun verbeelding de vrije loop laten en de meest kleurrijke, grappige of enge monsters creëren. Organiseer vervolgens een "Monster Modeshow" waarin ze hun creaties presenteren en verhalen vertellen over hun monsters. Het bevordert creativiteit en zelfexpressie.

3. Indoor Picknick Puzzel: "Picknickplezier in de Woonkamer"

Transformeer de woonkamer in een picknickplaats. Laat de kinderen hun favoriete snacks en drankjes kiezen. Verspreid een deken op de vloer en geniet van een indoor picknick. Maak het leuk door een puzzelactiviteit toe te voegen. Verstop stukjes van een grote puzzel rond de kamer en laat ze tijdens de picknick alle stukjes verzamelen. Zodra de puzzel compleet is, wacht er een kleine beloning. Het combineert gezelligheid met puzzelplezier.

Deze eenvoudige en leuke spelletjes zorgen voor kostbare momenten van plezier en verbinding met je kinderen. 🎲👨‍👩‍👧‍👦 #SpelletjesMetKinderen #FamiliePlezier

Lees ook