Glitter party - jouw gids

Diane Van Landuyt

Diane heeft jarenlange ervaring in de entertainment en evenementen. Ze is het creatieve brein achter Magic Memories en maakt van elk event een unieke ervaring.

Leestijd:
8 min

Sprankelende Voorbereidingen

Ben je klaar om de ster te zijn van het meest schitterende feest ooit? Een glitterfeestje is niet alleen voor prinsessen, het is voor alle coole kids die houden van plezier en glans! Duik in de glitterwereld en ontdek waarom dit feestthema een absolute hit is voor iedereen van 6 tot 12 jaar. Het is tijd om je feestplanning naar een hoger niveau te tillen en de magie van glitters te omarmen!



Kleuren

Glitters en kleuren zijn als beste vrienden op een feestje. Ze maken alles levendig en feestelijk! Laat ons eens duiken in de betoverende wereld van kleuren en ontdekken waarom ze zo belangrijk zijn voor ons glitterfeestje:

  • Funky Fuchsia: Funky Fuchsia is als de koningin van de glitterwereld. Deze heldere roze kleur brengt de vreugde naar het feest en maakt alles sprankelend. Het is net alsof je feest viert in een roze wolk van glitter en plezier!
  • Bling Blauw: Bling Blauw is de kleur van avontuur en mysterie. Het geeft ons feest een magische sfeer, alsof we ons in een betoverend blauw bos bevinden. Het maakt de glitters nog meer betoverend en onvergetelijk!
  • Gouden Glamour: Gouden Glamour is de kleur van elegantie en rijkdom. Deze sprankelende gouden tint laat ons feest schitteren als een waar goudklompje. Het voegt een vleugje luxe toe aan de glitter pret en maakt het feest extra glamoureus!

Titels

Een glitterfeestje zonder een geweldige titel is als een feestje zonder glitters - gewoon niet compleet! Laten we eens kijken naar enkele sprankelende titel ideeën die jouw feestje onvergetelijk maken!:

  • Glimmend Goud Gala: Het Glimmend Goud Gala is dé titel die je feestje een vleugje luxe geeft. Met gouden glitters, fonkelende decoraties en een glamoureuze sfeer wordt jouw feestje een echt gouden avontuur waar iedereen nog lang over zal napraten!
  • Parelmoer Pretfestijn: Stap binnen in het Parelmoer Pretfestijn en laat je betoveren door de zachte glans van parelmoer. Deze titel brengt een dromerige sfeer, perfect voor een feestje waar glitters en plezier samenkomen in een sprankelend festijn!


Sterrenhemel decor


Decoratie

Decoraties maken het feest compleet en bij een glitterfeestje draait alles om schittering en glamour. Laten we samen enkele eenvoudige, maar betoverende decoratie-ideeën ontdekken!:

  • Fonkelende Sterrenhemel: Creëer een magische sterrenhemel in jouw feestruimte. Knip sterren uit glitterpapier en hang ze op verschillende hoogtes aan het plafond. Ze glinsteren in het licht en geven de illusie van een betoverende nacht vol sterren. Dit idee is supermakkelijk en betaalbaar, maar het geeft een groots effect!
  • Glinsterende Glitter potten: Transformeer gewone glazen potten in betoverende glitter lantaarns. Smeer de buitenkant van de potten in met lijm en rol ze door glitters. Plaats een LED-kaars binnenin voor een zacht lichteffect. Deze glinsterende glitter potten zijn niet alleen betaalbaar, maar ook een leuke knutselactiviteit voor jou en je vrienden!

Verlichting

Verlichting geeft het feest de juiste sfeer, en bij een glitterfeestje draait het allemaal om de juiste schittering! Laten we ontdekken hoe we met creatieve verlichtingsideeën een betoverende gloed aan jouw feest kunnen toevoegen:

  • Schitterende Twinkellichtjes: Hang twinkelende lichtslingers op door de feestruimte. Deze kleine lichtjes lijken op fonkelende sterren die naar beneden regenen. Het geeft een magische touch aan de sfeer en creëert een betoverende ambiance waarin je kunt dansen en plezier maken!
  • Glow-in-the-dark Ballonnen: Laat de feestruimte oplichten met glow-in-the-dark ballonnen. Blaas de ballonnen op en voeg een snufje glitter toe aan het binnenste voordat je ze opblaast. Zodra de lichten uitgaan, stralen de ballonnen een zachte gloed uit, waardoor de ruimte wordt gevuld met een betoverende schijn. Het is als dansen onder een betoverende sterrenhemel!

Muziek

Geen feest is compleet zonder de juiste muziek, en bij een glitterfeestje draait het allemaal om dansen en plezier maken op sprankelende deuntjes. Laten we de dansvloer vullen met muziek die de glitter magie tot leven brengt!:

  • Glitter Pop Party: Zet de feeststemming aan met vrolijke popmuziek die glinstert als de zon op een zomerdag. Nummers zoals Happy van Pharrell Williams en Can't Stop the Feeling! van Justin Timberlake brengen de glitterende vibes naar de dansvloer. Deze muziek laat je niet stilstaan; het is pure glitter pret!
  • Disco Glitter Groove: Breng de disco vibes terug met funky en dansbare discomuziek. Nummers zoals Le Freak van Chic en Stayin' Alive van Bee Gees voegen een vleugje glamour toe aan het feest. Het is alsof je je in een glinsterende discotheek bevindt, klaar om de dansvloer te veroveren met jouw glitter moves!

Hapjes

Wat is een feestje zonder lekker eten? Bij ons glitterfeestje draait het niet alleen om glans en glamour op de dansvloer, maar ook om sprankelende hapjes die je smaakpapillen laten dansen! Laten we kijken naar enkele heerlijke hapjes die perfect passen bij ons glinsterend feest:

  • Glitterende Cupcake Torens: Transformeer gewone cupcakes in glinsterende meesterwerken. Versier de cupcakes met glazuur in glinsterende kleuren en voeg eetbare glitter toe voor dat extra sprankeltje magie. Stapel ze op tot een toren op de feesttafel, en laat de kinderen hun eigen glinsterende cupcake kiezen. Het is een feest voor de ogen én de smaak!
  • Fonkelende Fruitsticks: Maak gezonde snacks leuk met fonkelende fruitsticks. Rijg stukjes fruit zoals aardbeien, druiven en ananas aan stokjes en dip ze in yoghurt. Rol ze vervolgens door eetbare glitter voor een magische touch. Deze fonkelende fruitsticks zijn niet alleen lekker, maar ook een gezonde keuze voor een glitter gevuld feest!

Drankjes

Bij een glitterfeestje hoort natuurlijk ook een sprankelend drankje om de dorst te lessen na al dat dansen en feesten! Laten we samen ontdekken welke magische drankjes perfect passen bij ons glitter avontuur:

  • Glitter limonade Explosie: Maak van gewone limonade een sprankelende explosie van smaak en glans! Voeg eetbare glitter toe aan de limonade en serveer het in kleurrijke glazen met een randje suiker en glitters. Het ziet er niet alleen feestelijk uit, maar de sprankelende smaak maakt dit drankje onweerstaanbaar voor alle feestgangers!
  • Funky Fruit Punch Fountain: Creëer een fruitige fontein van plezier met een Funky Fruit Punch. Meng verschillende vruchtensappen zoals sinaasappel, ananas en aardbei in een grote drankdispenser. Voeg bruisend water toe voor een sprankelend effect. Versier de rand van de bekers met eetbare glitter voor extra glamour. Een Funky Fruit Punch Fountain is niet alleen verfrissend, maar ook een feest voor je smaakpapillen!
verschillende kledingstijlen voor een Glitterfeestje


Dresscode

Een glitterfeestje zonder een geweldige dresscode is als een ster zonder glans. De outfits maken het feest compleet en voegen een extra dosis magie toe aan het glitter avontuur. Laten we samen ontdekken welke dresscode ideeën perfect passen bij ons sprankelend feestje:

  • Glinsterende Sterrenhemel Chic: Kies voor kleding in de kleuren van de nachtelijke sterrenhemel: diepblauw, zwart en zilver. Voeg glitters toe aan accessoires zoals strikjes, hoeden of zelfs sneakers voor een extra sprankelende touch. Deze dresscode is niet alleen eenvoudig te realiseren, maar ook een gegarandeerde hit op de dansvloer!
  • Rainbow Glitter Extravaganza: Laat je innerlijke artiest los en ga voor een regenboog van kleuren! Mix en match felle kleuren met glitterachtige stoffen en accessoires. Denk aan glinsterende rokjes, glitterjassen, en gekleurde glitterspray voor het haar. Deze vrolijke dresscode zorgt voor een kleurrijk feest waar iedereen straalt!

Activiteiten

Op een glitterfeestje draait het niet alleen om dansen en glinsteren; we hebben ook een paar geweldige activiteiten bedacht om het plezier naar een hoger niveau te tillen. Laten we samen ontdekken welke betoverende activiteiten perfect zijn voor ons glitteravontuur!:

  • Glittertattoo Station: Richt een speciaal glittertattoo station in, waar feestgangers kunnen kiezen uit een scala van glinsterende ontwerpen. Denk aan sterren, glinsterende dieren of zelfs glitterende tekst. Het aanbrengen van deze tijdelijke glitter tattoo's is niet alleen superleuk, maar geeft ook een extra dosis glitter aan de feestlook!
  • Dansvloer Limbo met Glitter Twist: Voeg een glitter twist toe aan het klassieke limbo spel. Plaats glinsterende linten boven de limbo stok en laat de kinderen dansen en buigen onder de stralende linten. Wie kan het laagst gaan zonder de linten aan te raken? Het is een dansvloer limbo met een extra dosis glitterige uitdaging!

Geschenken

Het uitdelen van geschenken maakt een glitterfeestje extra speciaal. Laat me je vertellen over enkele betoverende geschenkideeën die perfect passen bij ons sprankelend thema:

  • Glitterende Goodie Bags: Vul kleine goodie bags met glanzende verrassingen! Denk aan glinsterende stickers, glitterpotloden, en mini-danslinten. Deze goodie bags zorgen ervoor dat de feestgangers een stukje van het glitterfeestje mee naar huis nemen. Een klein gebaar, maar het geeft een groots glittereffect!
  • Schitterende Sterrenzaadjes: Geef de gasten iets magisch om te planten met schitterende sterrenzaadjes. Verpakt in glinsterende zakjes, kunnen kinderen deze zaadjes thuis planten en kijken hoe ze groeien tot fonkelende bloemen. Het is een cadeau dat blijft sprankelen, zelfs na het feest!

Locatie

De locatie van het glitterfeestje kan het verschil maken tussen een gewoon feestje en een sprankelend glitter avontuur. Laten we kijken naar enkele creatieve locatie ideeën die de glitter magie naar een hoger niveau tillen:

  • Glinsterende Tuin Oase: Transformeer je achtertuin in een glinsterende tuin oase. Hang lichtslingers op tussen de bomen, leg glinsterende kleden op het gras en zet kleurrijke kussens neer. Deze buitenlocatie zorgt voor een magische sfeer waar de glitters dansen in het maanlicht. Perfect voor een avond vol glitterplezier!
  • Glitter grot Binnenhuis: Verander de feestruimte in een geheime glitter grot. Versier de muren met glinsterende stoffen, hang glinsterende gordijnen op en leg glanzende kussens neer. Deze indoor locatie biedt een intieme en betoverende sfeer waar de glitters tot leven komen. Een perfecte schuilplaats voor glitter avonturen!


voorbeeld tafeldekking glitterfeestj


Tafeldekking

De tafel is het middelpunt van het glitterfeestje, dus laten we ervoor zorgen dat het net zo sprankelend is als de rest van het feest. Ontdek enkele creatieve ideeën voor tafeldekking die jouw feesttafel transformeren in een glinsterend festijn!:

  • Glinsterende Glitter placemats: Leg glinsterende placemats op elke stoel voor een tafel die straalt van glamour. Deze glinsterende onderzetters geven de tafel een extra sprankeling en creëren een magisch effect wanneer het licht erop valt. Een subtiele, maar glinsterende touch voor een betoverende eettafel!
  • Fonkelende Tafel confetti: Strooi fonkelende tafel confetti over de feesttafel voor een feestelijke en kleurrijke touch. Kies glinsterende vormen zoals sterren, maantjes en zelfs dieren. Het zorgt niet alleen voor een feestelijke sfeer, maar het is ook een leuke verrassing voor de feestgangers. Een tafel vol glitterige verrassingen!

Kinderspelletjes

Geen glitterfeestje is compleet zonder een dosis speelse magie! Laten we enkele te gekke kinderspelletjes ontdekken die jouw glitter avontuur naar een hoger niveau tillen:

  • Glinsterende Schattenjacht: Transformeer je feestruimte in een schitterend schat paradijs! Verstop glinsterende schatten en laat de kinderen op zoek gaan. Geef ze schatkaarten met glitterige aanwijzingen. Het is een avontuur vol glinsterende ontdekkingen en vrolijke verrassingen!
  • Glitter dans Wedstrijd: Zet de dansvloer in vuur en vlam met een glitter dans wedstrijd! Laat de kinderen hun beste glitter moves laten zien terwijl de feestmuziek speelt. Voeg af en toe een beetje extra glitter toe aan de dansvloer voor een magisch effect. Een wedstrijd waarbij stralen en glitters de hoofdrol spelen!
  • Glitter Estafette Race: Organiseer een glitter estafette race waarbij de kinderen als echte glinsterende atleten kunnen schitteren. Geef ze glinsterende accessoires zoals glitterhoeden of glinsterende linten om door te geven tijdens de race. Een sportieve en glinsterende uitdaging!

Thema films

Na alle glitter en glamour op het feestje is het tijd om te ontspannen met een film die perfect past bij ons sprankelend thema. Hier zijn enkele filmideeën die de glinsterende magie voortzetten!:

  • Frozen: Een betoverend avontuur met prinsessen, magie en een prachtige winterse wereld. De film bevat ook veel muziek en glitter elementen die iedereen zeker zal waarderen.
  • Trolls: Deze kleurrijke film is gebaseerd op de populaire speelgoedlijn en heeft levendige personages, muziek en veel glitter. Het is een vrolijke film die geschikt is voor een feestelijke sfeer.
  • The Princess and the Frog: Een moderne draai aan een klassiek sprookje met een prinses die droomt van een eigen restaurant. De film bevat magische momenten en een boodschap van doorzettingsvermogen.



Ontdek je eigen avontuur

Hey feestvierder! Wist je dat wij het meesterbrein zijn achter de meest sprankelende feestjes? Of je nu droomt van een unicorn feestjes, een casinofeest voor de grote mensen, of iets totaal unieks, wij hebben de perfecte feestgids voor jou! En raad eens? We kunnen er ook een speciaal op maat gemaakt feestje van maken, alleen voor jou! Als event planners staan we klaar om jouw feest dromen werkelijkheid te maken. Let the party begin!

Klik hier voor meer informatie of vraag een feestgids aan.

Lees ook