Famous dead people feest

Yvan Veldeman

Yvan is al jaren actief als projectmanager en helpt Diane bij het realiseren van projecten, zowel qua planning, logistiek en marketing.

Leestijd:
9 min

Hé daar, geschiedenisfans! Heb je je ooit afgevraagd wie die coole mensen waren die lang geleden leefden en de wereld hebben veranderd? Nou, wij ook! Dus, laten we een kijkje nemen in het leven van enkele beroemde dode mensen. En raad eens? Het is niet saai! Het is als een spannend avontuur, maar dan met geschiedenis. En het beste is, het is voor iedereen - van nieuwsgierige kids tot volwassen geschiedenisfans! Dus trek je geschiedenisbril aan en laten we gaan!

Inspiratie nodig? Bekijk onderstaand filmpje.



Kleuren


Oké, laten we het over kleuren hebben! Nu denk je misschien: Hoe passen kleuren bij beroemde dode mensen? Nou, het blijkt dat kleuren een grote rol hebben gespeeld in de levens van sommige geschiedenissterren. Ze kunnen ons helpen begrijpen hoe ze leefden, wat ze deden en zelfs hoe ze dachten! Het is als een kleurrijke tijdmachine die ons meeneemt naar het verleden. Cool, toch?:

  • Royal Blue - De Kleur van Majesteit: Kijk, koningen en koninginnen hielden van royal blue. Het was hun manier om te laten zien dat ze belangrijk waren. Het is als de kleur van een koninklijke high-five! Dus, als je royal blue ziet, denk dan aan geschiedenis die zo koninklijk is als een kroon.
  • Rustig Rood - De Passiekleur: Rood betekende vaak passie en moed in het verleden. Mensen met grote ideeën en dromen hielden van deze kleur. Het is als de kleur van geschiedenis die met vuur brandt! Dus, als je rood ziet, denk dan aan mensen die hun hart volgden, zelfs als het een beetje rood werd!
  • Mysterieus Zwart - De Geheimzinnige Tint: Zwarte kleding was als de outfit van geheimzinnige geschiedenisninja's. Het werd gedragen door denkers en dichters. Het is als de kleur van mysterieuze avonturen! Dus, als je zwart ziet, denk dan aan mensen die de wereld op een mysterieuze manier hebben veranderd.

Titels

Feestjes zijn super leuk, toch? Maar wat als we ze een geschiedenistwist geven? Ja, je hoort het goed - geschiedenisfeestjes! En je weet wat een feest zonder een coole naam is, toch? Nou, we hebben wat epische titelideeën die zelfs beroemde dode mensen zouden goedkeuren!:

  • Time Travel Bash: Stel je voor dat je danst van de oudheid naar de middeleeuwen en dan rechtstreeks naar de jaren '80! Deze titel belooft een episch feest waar je de geschiedenis in stijl viert. Dansschoenen aan, geschiedenisboek in de hand en laat het feest beginnen!
  • Legends & Laughter: Wat als je favoriete historische figuren tot leven kwamen en samen een feestje bouwden? Deze titel roept op tot lachen en het delen van verhalen met legendes uit het verleden. Het wordt een feest waar geschiedenis en plezier samenkomen voor de ultieme bash!
decoratie voor een piratenfeestje


Decoratie

Oké, laten we praten over decoratie! Het is als de slagroom op de geschiedenis-cake, toch? We willen dat ons feest eruitziet als een episch historisch avontuur, en daarom hebben we wat eenvoudige, maar super leuke decoratie-ideeën bedacht!:

  • Tijdreis Tafel: Pak een tafel en verdeel het in secties, elk voor een ander tijdperk. Gebruik goedkope stoffen in bijpassende kleuren (denk aan royal blue, rustig rood en mysterieus zwart van onze vorige chat!) om elke sectie te bedekken. Plaats wat eenvoudige rekwisieten zoals oude boeken, kaarsen, en misschien een paar plastic dino's of ruimteschepen! Het wordt een tafel waarop je kunt reizen zonder je stoel te verlaten!
  • Legends Lantaarns: Koop goedkope glazen potten en schilder ze in de kleuren van je favoriete historische figuren. Laat ze drogen en voeg dan glow-in-the-dark verf toe in patronen die je associëert met die beroemde dode mensen. Zet er een kaars in of gebruik batterij-aangedreven theelichtjes. Hiermee creëer je magische lantaarns die je feest verlichten met een vleugje geschiedenis en gloeiende pret!

Verlichting

Laten we het hebben over verlichting, want wie wil er nu niet schijnen als een geschiedenisster? Juist! Verlichting is als de glitter van het feest - het maakt alles sprankelend en leuk! Dus laten we wat coole en makkelijke ideeën bekijken om je geschiedenisfeest te laten stralen!:

  • Sterrennacht Spotlight: Hang glow-in-the-dark sterren aan een touwtje boven je feestruimte. Zorg voor wat zacht licht van onderen, zoals kleine lampjes of lantaarns. Deze titel maakt je feestruimte net zo betoverend als een sterrennacht, en het voegt een vleugje magie toe aan je geschiedenisfeest! Het is alsof de sterren zelf hun goedkeuring geven!
  • Legendarische Schaduwspel Show: Maak kartonnen uitsparingen van beroemde historische figuren zoals Shakespeare, Cleopatra of Einstein. Plaats ze voor lampen of felle zaklampen om schaduwfiguren op de muur te werpen. Het is als een spectaculaire show van schaduwen die je terugbrengt in de tijd. Deze verlichting laat je geschiedenis beleven in de schijnwerpers!

Muziek

Oké, laten we het hebben over muziek, de soundtrack van je geschiedenisfeest! Want wat is een feest zonder de juiste deuntjes, toch? Muziek brengt de geschiedenis tot leven, net als een geweldige filmtrack. Dus laten we wat muzikale magie toevoegen aan jouw epische geschiedenisavond!:

  • Time-Travel Tunes: Speel liedjes die passen bij de verschillende tijdperken die je feest viert. Voor de middeleeuwen kun je denken aan klassieke instrumentale muziek, voor de jaren '60 kun je wat rock-'n-roll inschakelen. Het is als een muzikale tijdmachine die je meeneemt op een reis door de geschiedenis. Enkele voorbeelden: I Want to Hold Your Hand van The Beatles voor de jaren '60 en Greensleeves voor middeleeuwse vibes.
  • Legendarische Liedjes: Kies liedjes van artiesten die niet meer bij ons zijn, maar die nog steeds een blijvende indruk hebben achtergelaten. Denk aan Queen, Michael Jackson of Amy Winehouse. Het is als een eerbetoon aan de muzikale helden van het verleden. Voorbeelden hier kunnen zijn: Bohemian Rhapsody van Queen en Thriller van Michael Jackson.

Hapjes

Hapjes zijn net als kleine geschiedenisavonturen voor je smaakpapillen. Ze voegen de juiste smaak toe aan je epische geschiedenisfeest! Dus laten we wat heerlijke ideeën bedenken die je gasten zullen doen watertanden en tegelijkertijd terug in de tijd brengen:

  • Historische Happen: Maak een tapenade van olijven, tomaten en kruiden die passen bij verschillende tijdperken. Serveer het met stukjes brood. Het is als een smakelijke reis door de geschiedenis, proef de middeleeuwse kruiden of de moderne smaken. Het is hapjes-tijdreizen op zijn best!
  • Legendarische Lekkernijen: Bedenk desserts die zijn vernoemd naar beroemde dode mensen. Bijvoorbeeld, Cleopatra's Cacao Cupcakes of Einstein's Eclairs. Het is als een eerbetoon aan de groten der aarde, maar dan op je bord. Smullen maar!

Drankjes

Drankjes maken je feest compleet, en we willen dat je gasten proosten op de geschiedenis! Dus laten we wat geweldige ideeën bedenken die je smaakpapillen laten dansen en je feest nog onvergetelijker maken:

  • Time-Travel Toppers: Maak mocktails die passen bij verschillende tijdperken. Bijvoorbeeld, een middeleeuwse Dragon's Breath Punch met bruisend water en vruchtensappen, of een moderne Rocket Fuel Fizz met frisdrank en siroop. Het is als een smaakvolle reis door de tijd zonder de hoofdpijn van een tijdmachine!
  • Legendarische Limonade: Creëer limonades geïnspireerd op beroemde historische figuren. Denk aan Cleopatra's Citroen Splash met een vleugje munt of Shakespeare's Sinaasappel Sensatie. Het is als een eerbetoon aan de groten der aarde, maar dan in je glas. Proost op geschiedenis!



verschillende kledingstijlen voor een piratenfeestje


Dresscode

De dresscode is als de vermomming die je meeneemt op je geschiedenisavontuur! Het maakt het feest niet alleen leuker, maar ook levendiger. Dus laten we wat creatieve en eenvoudige ideeën bedenken waarmee je jouw stijl kunt laten stralen, terwijl je een eerbetoon brengt aan de groten der aarde!:

  • Historische Hoedenparade: Vraag je gasten om hun favoriete hoed uit een specifiek tijdperk te dragen. Of het nu een middeleeuwse ridderhelm is of een chique hoed uit de jaren '20, het voegt een vleugje geschiedenis toe aan je outfit zonder dat je de hele kast overhoop hoeft te halen!
  • Legendarische Lagen Look: Laat je gasten verschillende tijdperken mixen en matchen in hun outfits. Draag bijvoorbeeld een middeleeuwse tuniek met moderne sneakers, of een Victoriaanse jurk met een zonnebril uit de jaren '50. Het is als een modeshow door de geschiedenis, en het maakt het kiezen van een outfit super leuk en makkelijk!

Activiteiten

Activiteiten zijn als het zout en peper van je geschiedenisfeest - ze maken alles een beetje pittiger en leuker! Laten we wat coole en eenvoudige activiteiten bedenken die je feest tot een legendarische gebeurtenis maken:

  • Historische Hoogtepunten Bingo: Maak bingo-kaarten met historische hoogtepunten en gebeurtenissen. Terwijl je feestgasten rondlopen en kletsen, kunnen ze vakjes afvinken wanneer ze iemand vinden die bij een bepaald hoogtepunt past. Het is als een speurtocht door de geschiedenis, maar dan met een bingo-kaart in de hand!
  • Legendarische Lipsync Strijd: Organiseer een lipsync-wedstrijd waarbij gasten liedjes playbacken van beroemde dode artiesten. Denk aan Elvis, Freddie Mercury of Aretha Franklin. Het is als een eerbetoonconcert, maar dan met een vleugje humor. Laat de lip-sync battles beginnen!

Geschenken

Geschenken zijn als kleine schatkisten van vreugde, en we willen dat ze perfect passen bij je epische geschiedenisfeest! Dus laten we wat slimme en eenvoudige geschenkideeën bedenken die je gasten zeker zullen waarderen:

  • Tijdmachine Theezakjes: Maak zelf theezakjes met een mix van historische kruiden en smaken. Doe ze in kleine zakjes met een etiket waarop staat uit welk tijdperk de thee afkomstig is. Het is als een smaakvolle reis door de geschiedenis elke keer dat je een slok neemt. Thee-lachtig!
  • Legendarische Liefdesbriefjes: Vraag je gasten om een liefdesbrief of een kort bericht te schrijven in de stijl van een beroemde dode persoon. Het kan een brief van Shakespeare of een notitie van Marie Curie zijn! Het is als het delen van liefde door de tijd heen. En wie weet, misschien vind je wel een romantische verrassing tussen de geschiedenisnotities!

Locatie

Een feestlocatie kiezen is als het vinden van de perfecte schatkist voor je geschiedenisavontuur. Het moet niet alleen cool zijn, maar ook de juiste sfeer hebben voor een reis door de tijd! Laten we wat geweldige ideeën bedenken die je feestlocatie net zo legendarisch maken als de beroemde dode mensen die je viert:

  • Temporeel Tuinfeest: Kies een mooie tuin als feestlocatie en versier het met bloemen die passen bij verschillende tijdperken. Denk aan middeleeuwse rozen of jaren '60 madeliefjes. Het is als een temporeel paradijs waar je kunt feesten tussen de bloemen en de geschiedenis. Plus, buiten feesten is altijd een winnaar - de natuur doet het decoratiewerk voor je!
  • Legendarische Lounge: Kies een lounge-achtige locatie en richt het in met comfortabele stoelen en historische decoraties. Voeg wat zachte verlichting toe voor een gezellige sfeer. Het is als een chill-spot waar je kunt ontspannen en genieten van de geschiedenis. Niets zegt episch feest zoals loungen tussen de legendes!



voorbeeld tafeldekking illustratie


Tafeldekking

De tafel is als het podium voor je geschiedenisfeest, en we willen dat het eruitziet als een legendarische voorstelling! Dus laten we wat creatieve ideeën bedenken om je tafel te dekken met stijl en geschiedenis:

  • Historisch Tafelkleed Theater: Gebruik tafelkleden met prints van historische gebeurtenissen en figuren. Het is als een klein theater waarop de geschiedenis wordt opgevoerd terwijl je dineert. Elke hap is een act in het grote geschiedenisspektakel!
  • Legendarische Menukaarten: Maak menukaarten in de stijl van oude boeken of brieven van beroemde personen. Het is als het lezen van een historisch document terwijl je beslist wat je wilt eten. Het voegt een beetje flair van geschiedenis toe aan elk gerecht!

Kinderspelletjes

Kinderspelletjes maken het feest compleet! Het is als het toevoegen van een beetje speelse magie aan je geschiedenisavontuur. Laten we wat superleuke en eenvoudige spelideeën bedenken die de jonge feestgangers zeker zullen waarderen:

  • Tijdcapsule Tikkertje: Speel tikkertje waarbij de 'tikker' een 'tijdcapsule' is. Als je getikt wordt, moet je een historisch personage uitbeelden voordat je weer kunt rennen. Het is als een vrolijke reis door de tijd, en niemand weet wie er als volgende uit de tijdcapsule springt!
  • Historische Schatzoektocht: Organiseer een schattenjacht waarbij kinderen op zoek gaan naar 'legendarische schatten' die verborgen zijn in de feestlocatie. Het kunnen kleine rekwisieten zijn die verbonden zijn met beroemde historische figuren. Het is als een avontuurlijke zoektocht naar de geheime schatten van de geschiedenis!
  • Legendarisch Memory Spel: Maak kaartjes met afbeeldingen van beroemde dode personen en speel een memory spel. Het is als een uitdaging om de groten der aarde te matchen en te ontdekken wie er achter elk kaartje schuilt. Een beetje hersengymnastiek met een vleugje geschiedenis!

Thema films

Thema films zijn als magische vensters naar andere werelden, en we willen ervoor zorgen dat de jouwe de perfecte kijkervaring biedt tijdens je geschiedenisfeest! Laten we wat geweldige films bedenken die je meenemen op een reis door de tijd, samen met beroemde dode mensen:

  • Time-Travel Tovenaars: Back to the Future - Deze film is als een knotsgekke rit door de tijd met een vleugje humor. Het vertelt het verhaal van Marty McFly en Doc Brown, die door de geschiedenis scheuren in een te gekke DeLorean. Het is de perfecte mix van avontuur en geschiedenis, en je zult je afvragen waarom auto's vandaag niet kunnen vliegen!
  • Legendary Legends: Night at the Museum - Deze film brengt musea tot leven als de zon ondergaat. Beleef een nacht vol avonturen met historische figuren en dinosaurussen die tot leven komen. Het is als een hilarische geschiedenisles verpakt in een avonturenfilm. Wie wist dat geschiedenis zo grappig kon zijn?
  • Epic Entertainers: The Greatest Showman - Deze film vertelt het verhaal van P.T. Barnum, de man achter het beroemde circus. Het is als een kleurrijk spektakel met zang en dans, en je zult versteld staan van de ongelooflijke showmanship. Het is een eerbetoon aan de legendarische entertainers die de geschiedenis hebben gevormd!



Feestgidsen op Maat!

Hey feestvierders! Wist je dat we de ultieme gidsen hebben voor de meest waanzinnige feesten? Of je nu een liefhebber bent van eenhoorns, een gokje wilt wagen in een casino, of gewoon iets unieks zoekt, wij hebben het allemaal! En raad eens? We maken ook feestgidsen op JOUW maat. Als supercoole event planners staan we te trappelen om jouw feest onvergetelijk te maken. Dus, waar wacht je nog op? Let's party!

Klik hier voor meer informatie of vraag een feestgids aan.

Lees ook