3 Halloween Decoraties die je zelf snel kan knutselen

Yvan Veldeman

Yvan is al jaren actief als projectmanager en helpt Diane bij het realiseren van projecten, zowel qua planning, logistiek en marketing.

Leestijd:
5:20 min

Halloween: Een Betoverend Feest voor Jong en Oud

Halloween, de tijd van het jaar waarin de wereld even magisch en mysterieus wordt. De geur van pompoenen, het geluid van knisperende bladeren en de belofte van verkleedpartijen en snoep maken deze herfstviering tot een favoriet bij jong en oud. Maar wat dit betoverende feest nog specialer maakt, is de mogelijkheid om samen met de kinderen creatief te worden en je eigen decoratie te knutselen.

Er is iets onweerstaanbaars aan het maken van je eigen spookachtige, grappige of gewoonweg unieke decoraties voor Halloween. Het is een kans om je huis om te toveren tot een spookachtige griezelparadijs en om herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. In dit artikel zullen we je laten zien hoe leuk en lonend het is om samen met de kinderen te knutselen voor Halloween, en we zullen je inspireren met eenvoudige, leuke en persoonlijke decoratie-ideeën die je samen kunt creëren. Dus, haal je knutselspullen tevoorschijn, want het is tijd om een beetje Halloweenmagie in je huis te brengen!


Decoratieve beschilderde potjes met lichtjes


Glow-in-the-Dark potjes

Benodigde materialen:

  • Glazen potjes (zoals lege jampotten of conservenblikken)
  • Glow-in-the-Dark verf (verkrijgbaar in knutselwinkels)
  • Kwasten
  • Theelichtjes of led-kaarsen
  • Een oude krant of een vel plastic om te knoeien

Stappen:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de glazen potjes schoon en droog zijn. Leg een oude krant of een vel plastic op de tafel om te voorkomen dat er verf op komt.
  2. Schud de verf: Schud de Glow-in-the-Dark verf goed om ervoor te zorgen dat deze goed gemengd is.
  3. Verf aanbrengen: Doop een kwast in de Glow-in-the-Dark verf en breng een gelijkmatige laag aan op de buitenkant van het glazen potje. Je kunt kiezen of je het hele potje wilt bedekken of slechts een deel ervan. Laat je creativiteit de vrije loop!
  4. Laat het drogen: Plaats de geverfde potjes op een schone, droge ondergrond en laat ze volledig drogen. Dit kan enkele uren duren, afhankelijk van de verf en de dikte van de laag.
  5. Herhaal indien nodig: Als je wilt dat de potjes helderder oplichten, kun je een tweede laag verf aanbrengen nadat de eerste laag is opgedroogd. Herhaal het droogproces.
  6. Voeg verlichting toe: Nadat de potjes volledig droog zijn, plaats je een theelichtje of een led-kaars in elk potje.
  7. Test het effect: Doe de lichten uit of dim ze om het Glow-in-the-Dark effect te zien. Je zult versteld staan van de magische gloed die uit je potjes straalt!
  8. Stijlvolle decoratie: Plaats je Glow-in-the-Dark potjes op tafels, langs looppaden of in de tuin voor een betoverende en persoonlijke decoratie voor je Halloweenfeest.

Deze Glow-in-the-Dark potjes zijn niet alleen gemakkelijk te maken, maar ze zorgen ook voor een sfeervolle en magische ambiance op je Halloweenfeest. Ze zijn een geweldige manier om een persoonlijk tintje toe te voegen aan je decoratie en je gasten te betoveren. Veel plezier met knutselen en het creëren van een spookachtige sfeer!


uitgekerfde pompoenen met verlichting

Spookachtige pompoen lantaarns

Benodigde materialen:

  • Een grote, stevige pompoen
  • Een pompoenmes of een scherp mes
  • Een lepel
  • Sjabloon (optioneel)
  • Kaars of een led-kaars
  • Lucifers of een aansteker
  • Kranten of plastic om knoeien te voorkomen

Stappen:

  1. Voorbereiding: Bedek je werkoppervlak met kranten of plastic om eventueel knoeien op te vangen. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen binnen handbereik hebt.
  2. Pompoen kiezen: Kies een grote, stevige pompoen. Dit wordt je canvas voor je spookachtige lantaarn.
  3. Bovenkant uitsnijden: Snijd met een pompoenmes of een scherp mes voorzichtig de bovenkant van de pompoen af. Zorg ervoor dat je een deksel hebt dat groot genoeg is om je handen doorheen te steken.
  4. Uithollen: Gebruik een lepel om de zaden en pulp uit de pompoen te scheppen. Schraap de binnenkant schoon zodat je een gladde, lege ruimte hebt.
  5. Teken of plak sjabloon: Als je een specifiek ontwerp wilt, kun je een sjabloon tekenen op de pompoen of een afdruk van een sjabloon op de pompoen plakken. Dit zal je helpen bij het uitsnijden van je ontwerp.
  6. Uitsnijden: Gebruik een mes om je ontwerp uit de pompoen te snijden. Begin met de grotere delen en werk dan naar de fijnere details. Wees voorzichtig en volg je sjabloon als je die hebt.
  7. Test je lantaarn: Plaats een kaars of een led-kaars in de pompoen om te zien hoe je lantaarn eruitziet als hij verlicht is.
  8. Plaats de deksel terug: Als je tevreden bent met je lantaarn, plaats dan de bovenkant (deksel) van de pompoen terug.
  9. Verlicht je lantaarn: Steek een kaars aan en plaats deze in de pompoen. Als je veiligheid vooropstelt, gebruik dan een led-kaars, zodat er geen vlam in de pompoen is.
  10. Geniet van je spookachtige lantaarn: Zet je pompoenlantaarn op een veilige plek om van het spookachtige schouwspel te genieten. De zachte gloed zal je huis in Halloween-sfeer dompelen.

Nu kun je met trots je zelfgemaakte spookachtige pompoenlantaarns tonen en je huis transformeren in een betoverende griezelervaring voor Halloween!


Slingers met vleermuizen en andere decoratie


Slinger van Vliegende Vleermuizen

Benodigde materialen

  • Zwart karton
  • Vleermuis sjabloon (of teken er zelf een)
  • Potlood
  • Schaar
  • Touw of dun lint
  • Dubbelzijdige tape
  • Eventueel oogjes voor extra detail

Stappen

  1. Vleermuis sjabloon maken: Begin met het tekenen van een vleermuis op een stuk karton of gebruik een sjabloon als referentie. Zorg ervoor dat de vleermuizen groot genoeg zijn om op te vallen, maar klein genoeg om er meerdere op de slinger te plaatsen.
  2. Uitsnijden: Knip de vleermuizen uit het zwarte karton. Je kunt er zoveel maken als je wilt, afhankelijk van de lengte van je slinger.
  3. Ogen toevoegen (optioneel): Als je wat extra detail wilt toevoegen, kun je kleine oogjes uit wit of geel karton knippen en op de vleermuizen plakken.
  4. Vouw de vleermuizen: Vouw de vleermuizen een beetje in het midden zodat ze er meer driedimensionaal uitzien.
  5. Bevestig het touw of lint: Knip een stuk touw of lint op de gewenste lengte voor je slinger. Leg het touw of lint plat neer.
  6. Bevestig de vleermuizen: Gebruik dubbelzijdige tape om de vleermuizen op het touw of lint te plakken. Laat voldoende ruimte tussen de vleermuizen zodat ze vrij kunnen "vliegen" en bewegen.
  7. Ophangen: Hang je vliegende vleermuizenslinger op in je huis of tuin. Je kunt hem aan plafonds, deurkozijnen, takken of muurhaken bevestigen. Zorg ervoor dat hij stevig vastzit.
  8. Creëer een spookachtige sfeer: Dim de lichten of gebruik wat kaarsen om een spookachtige sfeer te creëren. De vliegende vleermuizenslinger zal zeker de aandacht trekken en een griezelige ambiance toevoegen aan je Halloweenversieringen.

Nu kun je genieten van je zelfgemaakte Slinger van Vliegende Vleermuizen en je huis in een spookachtige Halloween-sfeer brengen. Het is een leuke en eenvoudige decoratie die je samen met de kinderen kunt maken. Veel plezier met knutselen!

Tot Slot

Nu je bent uitgerust met de kennis en inspiratie om je eigen spookachtige pompoen lantaarns en vliegende vleermuizenslinger te maken, is het tijd om je huis om te toveren tot een betoverend Halloween tafereel. Samen knutselen met de kinderen en je eigen decoratie maken, voegt een persoonlijk en warm tintje toe aan je Halloweenfeest.

Terwijl de lichten dimmen en de kaarsen branden, zullen je zelfgemaakte creaties een sfeer van mysterie en verwondering creëren. Het is niet alleen een kans om je huis te decoreren, maar ook om blijvende herinneringen te creëren. Laat je innerlijke kunstenaar en kind weer tot leven komen en vier Halloween op een manier die echt uniek en magisch is.

Dus, haal je knutselspullen tevoorschijn, betrek de kinderen erbij en laat je creativiteit vliegen. Halloween is een tijd om te griezelen, maar ook om te genieten van het plezier van knutselen en het samen zijn. Laat je decoratie de sfeer van Halloween versterken en je gasten betoveren.

Van ons naar jou, een spookachtig en vrolijk Halloween! 🎃🦇👻

Lees ook