Meest bizarre kerst vieringen in de wereld.

Diane Van Landuyt

Diane heeft jarenlange ervaring in de entertainment en evenementen. Ze is het creatieve brein achter Magic Memories en maakt van elk event een unieke ervaring.

Leestijd:
1 min

Kerst wordt over de hele wereld op verschillende manieren gevierd, en sommige vieringen kunnen behoorlijk bizar en uniek zijn. Hier zijn enkele van de meest opvallende.

  1. Zuid-Afrika - Surfen op Eerste Kerstdag: In Durban, Zuid-Afrika, is het traditie voor mensen om op Eerste Kerstdag vroeg op te staan, naar het strand te gaan en te gaan surfen. Het strand is bezaaid met kerstbomen en feestvierders, en het is een unieke manier om het kerstfeest te vieren onder de Afrikaanse zon.
  2. Japan - KFC op Kerstavond: In Japan is het eten van KFC op Kerstavond een populaire traditie geworden. Mensen bestellen hun kerstmaaltijd van tevoren bij Kentucky Fried Chicken, en de wachtrijen bij KFC-restaurants kunnen behoorlijk indrukwekkend zijn.
  3. Slowakije - Het Werpen van Schoenen: In Slowakije is er een vreemde traditie waarbij ongetrouwde vrouwen op Eerste Kerstdag hun schoenen tegen de deur gooien. Als de hiel naar de deur wijst, wordt gezegd dat ze binnenkort zullen trouwen. Als de neus van de schoen naar de deur wijst, moeten ze nog even wachten.
  4. IJsland - De 13 Kerstmannen: In IJsland geloven ze niet in slechts één kerstman; ze hebben er 13! Elke kerstman heeft zijn eigen specifieke kenmerken en streken. Tijdens de kerstperiode komen deze "Yule Lads" één voor één tevoorschijn om streken uit te halen of geschenken te brengen.
  5. Venezuela - Skaten naar de Mis: In de hoofdstad van Venezuela, Caracas, is het een traditie voor mensen om op kerstochtend met hun skates naar de mis te gaan. De straten worden zelfs afgesloten om een veilige route voor de skaters te garanderen.


De wereldwijde verscheidenheid aan kerstvieringen laat zien hoe creatief en uniek mensen kunnen zijn bij het vieren van deze feestelijke tijd van het jaar! 🎄✨

Lees ook