Meest bizarre kerst maaltijden in de wereld

Yvan Veldeman

Yvan is al jaren actief als projectmanager en helpt Diane bij het realiseren van projecten, zowel qua planning, logistiek en marketing.

Leestijd:
1:30 min

Cool, laten we het hebben over super rare kerstdiners over de hele wereld! Het is net alsof mensen denken: "Hey, laten we iets echt gek eten tijdens Kerstmis."

Check deze feestelijke maaltijden uit:

  1. Groenland - Walvis en Zeehond: Dus, in Groenland zijn ze helemaal into het eten van walvis en zeehond tijdens Kerst. Dat zijn niet de standaard kalkoenen en hammen, toch?
  2. Filipijnen - Balut Special: In de Filipijnen gaan sommige mensen voor balut tijdens Kerstmis. Wat is balut? Nou, het is een ei met een baby eend of kip erin. Bizar, toch?
  3. Zweden - Stinkende Haring: In Zweden serveren ze iets dat "surströmming" heet. Het is gefermenteerde haring, en het ruikt zo erg dat ze het buiten openmaken. Dat is nog eens een stankalarm!
  4. IJsland - Ferme Haai: Op IJsland eten ze hákarl met kerst. Het is gefermenteerde haai, en het ruikt zo raar dat ze er sterke drank bij drinken om het weg te spoelen. Haai met een bijwerking!
  5. Italië - Zeven Vissenfeest: Sommige Italianen doen een mega visfeest met zeven verschillende visgerechten. Dat is serieus veel vis op één bord!
  6. Japan - KFC Kerst: En in Japan, raad eens? Ze bestellen KFC voor Kerstmis! Ja, je hoort het goed, gefrituurde kip als feestmaal. Die Japanners weten hoe ze een knapperig feestje moeten vieren!

Dus, dat zijn geen normale kerstdiners, toch? Misschien moeten we volgend jaar eens iets avontuurlijks proberen. Kerstpizza, iemand? 🍕🎄

Lees ook